Regelmatig brengen we een minor update voor iQualify uit. In minor updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van iQualify nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden in een major update beschikbaar gemaakt. Release 6.2.0 betreft een minor release waarin een belangrijke feature is toegevoegd. Benieuwd naar wat er veranderd is in release 6.2.0? We hebben het voor je samengevat op deze pagina. Kijk op status.infoland.nl wanneer versie 6.2.0 gereleaset wordt.

User provisioning middels SCIM-protocol

In deze release is een nieuwe mogelijkheid toegevoegd om gebruikers in iQualify vanuit een externe bron te beheren. Dit is met name interessant voor organisaties met 50+ gebruikers en/of organisaties waarbij veel wijzigingen in het gebruikersbeheer voorkomen. Dit gebeurt op basis van het zogenaamde SCIM-protocol. Dit is een veelgebruikte standaard, specifiek gemaakt voor het beheer van gebruikers over verschillende systemen heen. In feite kun je iedere bron gebruiken die dit protocol ondersteund, waarbij Azure Active Directory de meest bekende is.

Het is nu mogelijk om gebruikers, groepen en groepslidmaatschappen extern te beheren. Nadat je in iQualify een nieuwe provider hebt aangemaakt kom je in het detailscherm waar alle benodigde koppelingsinformatie direct beschikbaar is.

Het kan voorkomen dat er conflicten bestaan tussen de externe bron en de gebruikers die reeds in iQualify bekend zijn. Dit is het geval als de externe bron een nieuwe gebruiker wil toevoegen met een gebruikersnaam die al in iQualify bekend is. Dit wordt aangegeven in de lijst van de providers. Via de details kun je het scherm met conflicten openen. Daar kun je kiezen om te “Koppelen” of “Melding verwijderen”. Bij het koppelen zeg je dat het inderdaad eigenlijk dezelfde gebruiker is. Als je daarvoor kiest wordt de gebruiker gekoppeld en wordt deze vanaf nu extern beheerd. Als je kiest voor “Melding verwijderen” doe je in feite niets anders dan alleen de melding verwijderen. Als je verder niets aan het probleem doet zal de melding snel weer terugkomen omdat het systeem dan wederom signaleert dat er een conflict is.

Als je iQualify gebruikt met een licentie voor een vast aantal gebruikers dan dien je er rekening mee te houden dat het aantal gebruikers dat je extern beheert en koppelt met iQualify binnen het licentie aantal blijft.

Je dient het organisatierecht “Instellingen en rechten” te hebben om extern gebruikersbeheer te kunnen inrichten.

Bugfixes:

  • Deze release bevat geen bugfixes

status.infoland.nl

Als er gepland onderhoud, ongepland onderhoud of een actuele verstoring is wordt dit altijd gecommuniceerd via de pagina status.infoland.nl. Op deze pagina kun je je abonneren om automatisch op de hoogte te worden gebracht over belangrijk onderhoud of verstoringen. Ook kun je hier de status van actuele verstoringen bekijken.

© Infoland B.V. 1998-2018