Interactieve documenten 2.0.4

Voor interactieve documenten worden losstaande updates uitgevoerd. Deze kunnen samenvallen met een minor of major release voor iProva, maar dat hoeft niet. Dit geldt zowel voor iProva on-premise als voor iProva SaaS.

Regelmatig brengen we een minor update voor interactieve documenten uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van interactieve documenten nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

In deze release zijn een aantal mooie wijzigingen doorgevoerd en bugs opgelost.

Onderschrift bij afbeelding

Het is mogelijk om bij een afbeelding een onderschrift te tonen. Dit kan gebruikt worden voor extra toelichting of bronvermelding.

Navigeren naar gekoppeld blok

Wanneer je een blok hebt gekoppeld aan een keuzeknop kan je vanuit de keuzeknop nu twee acties uitvoeren:

  • ga naar blok
  • verwijder koppeling

Klikken op “ga naar blok” opent direct het gekoppelde blok zodat je het kunt bewerken.
Klikken op “verwijder koppeling” verwijdert direct de koppeling van het blok. Het blok zelf en de inhoud worden niet verwijderd, alleen de de koppeling met de keuzeknop om deze inhoud voorwaardelijk te tonen.

Tabellen

Een nieuwe functionaliteit is het kunnen toevoegen van eenvoudige tabellen. Wanneer je een tabel toevoegt, heb je de volgende mogelijkheden:

  • rij toevoegen / verwijderen
  • kolom toevoegen / verwijderen
  • een volledige rij verplaatsen
  • een volledige kolom verplaatsen

In een cel kan tekst geplaatst worden zonder opmaakmogelijkheden. Ook afbeeldingen zijn niet mogelijk. Wanneer een tabel groter is dan de beschikbare ruimte zal er een scrollbalk verschijnen.

Multiselect

Het is mogelijk om meerdere blokken uit de filmrol tegelijk te selecteren om bepaalde acties uit te voeren. Dit noemen we “multiselect”. Wanneer je op een blok in de filmrol klikt, zie je een oranje vakje verschijnen. Zodra je dit vakje aanklikt, zie je ook in alle andere blokken in de filmrol een vakje verschijnen. Je kan nu meerdere blokken selecteren door handmatig één voor één op een blok te klikken. Door een tweede blok te selecteren terwijl SHIFT is ingedrukt kan een reeks van blokken geselecteerd worden. Zodra je een blok geselecteerd hebt verschijnt er een actiemenu waarin je kan aangeven wat je met je selectie wilt doen. In dit menu zie je direct welke mogelijkheden er bestaan en welke acties mogelijk zijn voor jouw selectie.

Blokken omzetten naar uitklappaneel / meer-info blok

Door middel van het (multi-)selecteren van blokken uit de filmrol, kan je blokken omzetten naar een uitklappaneel of een meer-info blok. Na de selectie maak je in het actiemenu je keuze. Hierna wordt in een preview getoond hoe dit uitklappaneel of meer-info blok er dan uit komt te zien.

Uitklappaneel

Bij het omzetten naar een uitklappaneel worden eventuele aanwezige koppen als “kop 1” en “kop 2” weergegeven. Door deze wel of niet te selecteren kan je bepalen wat de verdeling over de uitklappanelen zal zijn. Voor iedere kop wordt een apart uitklappaneel gemaakt waarbij de kop de titel van het uitklappaneel wordt. De preview wordt direct aangepast op basis van de gekozen instellingen. Wanneer je tevreden bent over het resultaat maak je het omzetten definitief door op “omzetten” te klikken.

Meer-info blok

Geselecteerde blokken omzetten naar een “meer-info” blok geeft als resultaat dat alle geselecteerde blokken onder elkaar in het “meer-info” blok worden getoond. Dit zie je direct terug in de preview. Door op “omzetten” te klikken maak je de omzetting definitief.

Opdelen in blokken

Uitklappanelen en Meer-info blokken kunnen opgedeeld worden in losse blokken. Wanneer je één uitklappaneel of meer-info blok hebt geselecteerd krijg je deze optie in het actiemenu. Voor iedere titel van een paneel en voor alle blokken in het uitklappaneel of meer-info blok wordt een nieuw blok gemaakt. Ook voor de titel van een meer-info blok wordt een nieuw blok gemaakt.

Blokken samenvoegen

Meerdere tekstblokken uit de filmrol kunnen geselecteerd worden om ze samen te voegen tot één tekstblok. Het samengevoegde tekstblok wordt op de plek van het bovenste geselecteerde blok geplaatst. Eventuele koppelingen met keuzeknoppen worden hierbij verwijderd, behalve de koppelingen van het bovenste tekstblok.

Koppelen aan keuzeknop

Blokken die onder een keuzeknop in de filmrol staan, kunnen nu ook door middel van (multi-)select gekoppeld worden aan een keuzeknop. Nadat deze actie is geselecteerd, kan je kiezen aan welke keuze in de keuzeknop je het blok wilt koppelen.

Wanneer je meerdere keuzeknoppen in je filmrol hebt staan (boven de geselecteerde blokken die je wilt koppelen), krijg je de keuze aan welke keuzeknop je het blok wilt koppelen. Het is tevens mogelijk om blokken op deze manier te ontkoppelen.

Als je een selectie van blokken hebt die deels al gekoppeld zijn wordt dit getoond. Je kunt er dan voor kiezen om dit ongewijzigd te laten, of om de gehele selectie de koppelen of juist te ontkoppelen.

Blokken kopiëren en verwijderen

Door middel van multiselect kan je blokken kopiëren of verwijderen. Nadat je blokken hebt geselecteerd staan de opties om te kopiëren of verwijderen in het actiemenu onder “overige acties”. Gekopieerde blokken worden onderaan in de filmrol geplaatst.

Tekstblok splitsen

Het is mogelijk om de tekst in een tekstblok op te splitsen in twee stukken. Je kiest een locatie in de tekst vanaf waar je de splitsing plaats wilt laten vinden. Door op het icoon “tekst splitsen” te klikken wordt eerst met een stippellijn getoond hoe het blok wordt opgesplitst. Door vervolgens de actie te bevestigen wordt alle inhoud vanaf de gekozen locatie in een nieuw tekstblok geplaatst. Dit nieuwe tekstblok staat altijd onder het originele tekstblok.

Bugfixes

  • 61542: De uitlijning van tabs werd niet goed en niet consequent uitgevoerd.

© Infoland B.V. 1998-2018