Iedere 2 á 4 weken brengen we een minor update voor iQualify uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van iQualify nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

Voor iQualify trainingen worden losstaande updates uitgevoerd. Deze kunnen samenvallen met een minor of major release voor iQualify, maar het kan ook een losstaande update zijn. Minor release 5.3.8 wordt tegelijk uitgebracht met een major release 2.0.0 voor iQualify trainingen. Benieuwd naar wat er veranderd is? We hebben het voor je samengevat op deze pagina.

Vernieuwde editor

De editor voor iQualify trainingen is compleet vernieuwd en behoorlijk veranderd. Het bewerken van een training is overzichtelijker geworden door de ‘filmrol’ aan de linkerkant van het scherm. Hierin worden alle blokken van de training getoond in de volgorde waarin ze aan de gebruiker getoond worden. Selecteer je links een blok dan zie je rechts de inhoud van het blok en kun je de inhoud ook direct bewerken.

Verplaats blokken door te slepen

De structuur van een training kun je eenvoudig aanpassen door blokken te slepen. Ook binnen een ‘uitklappaneel’ of een blok met ‘meer informatie’ kun je de volgorde van blokken veranderen door ze te verslepen. Een blok verwijderen uit de filmrol doe je door deze naar links in de prullenbak te slepen.

Wijzigingen eenvoudig ongedaan maken

Wijzigingen die je tijdens een bewerkingssessie hebt gedaan kun je ongedaan maken. Met de undo-knop kun je stapsgewijs wijzigingen terugdraaien. Met de redo-knop kun je stappen na het ongedaan maken weer uitvoeren als je tussentijds geen handmatige wijziging hebt doorgevoerd. Wijzigingen worden daarnaast ook nog eens automatisch opgeslagen!

Voorbeeldweergave

Tijdens het bewerken van een training wil je kunnen beoordelen of de training er zo uit ziet zoals je verwacht. Zeker bij het gebruik van interactieve elementen is het prettig om het gebruik er van echt te ervaren. Dit kan nu zonder de bewerkingssessie te beëindigen. Hiervoor klik je op ‘Voorbeeld’. Je kunt dan direct ervaren hoe het blok zich gedraagt terwijl je het nog aan het bewerken bent. In de voorbeeld-modus wordt automatisch het blok getoond dat je op dat moment aan het bewerken bent.

In de voorbeeldweergave kun je de training bekijken zoals hij op een desktop getoond wordt of zoals hij er op een mobiel uit ziet. Zo kun je trainingen die vaker op een mobiel apparaat geraadpleegd worden optimaliseren voor de beoogde doelgroep.

Dynamische inhoud door gebruik van keuzeknoppen

Met de keuzeknop introduceren we naast de nieuwe editor compleet nieuwe functionaliteit. Met een keuzeknop kun je in een training gebruikers een keuze laten maken door op een knop te klikken. Op basis van de gemaakte keuze wordt in de training bepaalde inhoud wel of niet getoond.

Dit is een krachtig middel om informatie voor verschillende situaties in één training te beheren. De gebruiker wordt daarentegen juist geholpen doordat deze alleen die informatie te zien krijgt die men op dat moment voor de actuele situatie nodig heeft.

Zo kun je bijvoorbeeld een BHV-plan voor meerdere locaties in één training maken. Je zorgt er voor dat iedere lezer altijd de algemene delen ziet en alleen de bijzondere gegevens voor de locatie waar de lezer werkt.

Of bijvoorbeeld een medisch protocol voor zowel mannen als vrouwen en voor kinderen, volwassenen en ouderen. De gebruiker geeft aan voor welke situatie de training geraadpleegd wordt en krijgt alleen relevante informatie te zien.

Voor ieder blok in een training kun je aangeven in welke situatie deze getoond moet worden. Dit geldt ook voor keuzeknoppen zelf. Hierdoor kun je ook getrapte keuzes aanbieden zoals in een beslisboom. Verder het is ook mogelijk om blokken alleen te tonen bij bepaalde combinatie van keuzes welke op verschillende plekken in een training gemaakt worden. Kortom, dit geeft veel mogelijkheden om gebruikers te helpen om alleen relevante informatie voor hun actuele situatie te zien.

© Infoland B.V. 1998-2018