Bericht geplaatst op 13 september 2018 in iQualify

Iedere 2 á 4 weken brengen we een minor update voor iQualify uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van iQualify nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt. Benieuwd naar wat er veranderd is in iQualify 5.2.3? We hebben het voor je samengevat op deze pagina.

Impact van deze update

Er zijn geen grote wijzigingen doorgevoerd, enkel bugfixes. De impact voor studenten en beheerders wordt als zeer laag ingeschat.

Eindgebruikers: Lage impact
Beheerders: Lage impact

Bugfixes

  • 57735: Het rapport “Toetsrapportage” bevatte niet alle geselecteerde leerperioden.
  • 57870: De weergavenamen van toetsen en trainingen werden niet in iProva-taken getoond.
  • 57927: Bij de eigenschappen van een vraag werd de auteur getoond. Het betrof de naam van de gebruiker die de vraag initieel gemaakt had.
  • 58032: In Mozilla Firefox werkte het toevoegen van toetsen en trainingen niet correct. Er werd een grijze waas over de pagina getoond.
  • 58206: De samenvatting van een vraag werd niet bijgewerkt als er enkel hoofdletters werden gecorrigeerd in de context of stam.
  • 58514: Het rapport “Toetsvragen op papier” gaf een foutmelding als deze werd geopend in een leerperiode die geen statische toetsen bevatte.
  • 58813: In Microsoft Internet Explorer kreeg een gedownloade SCORM-pakket van een gedeelde toets een vreemde bestandsnaam als deze een vreemd teken bevatte in de naam of omschrijving.
  • 58827: Wanneer een beveiligde leerperiode in de STE omgeving wordt afgenomen, beschikt een toezichthouder over de mogelijkheid om de leerperiode geforceerd af te sluiten. Als er op dat moment meerdere beveiligde leerperioden vanaf dezelfde locatie werden afgenomen, dan werden er bij de leerperiode (die geforceerd wordt gesloten) gebruikersresultaten vermeld voor deelnemers die aan de andere beveiligde leerperioden waren toegewezen. Hierdoor kon het voorkomen dat er bij de cijferdistributie van de toets meer gebruikersresultaten werden vermeld, dan dat er aan deelnemers voor de leerperiode waren ingesteld.
  • 58860: Accreditatiepunten voor het V&VN kwaliteitsregister worden sinds iQualify 5.0 verstuurd op basis van het V&VN relatienummer. In de website-instellingen stond nog een instelling voor het tonen en wijzigen van de BIG-registratie.
  • 58935: Het rapport “Activatienummers genereren” genereerde extra activatienummers wanneer het meerdere malen achter elkaar gestart werd.
  • 59207: Bij de Script Concordance Test werden Enters (nieuwe regels) niet goed weergegeven.